Randers Fjord info

Randers Fjord er godt 28 km. lang og er på sin vis, en del af Gudenåen.

Randers Fjord er ca. 27-28 km. lang, hvis man regner fra Randers og ud til Udbyhøj. Der er 2 færgeforbindelser ved fjorden. Én fra Mellerup til Voer ca. i midten af Fjorden og en ved udmundingen imellem Udbyhøj Syd og Nord.

Læs mere om dem her: Fjordens Færger…

Langs fjorden er en skovområder, strandenge, rørsumpe og landbrugsarealer.

Det dybeste vand i Randers Fjord kan findes i sejlrenden, som er ca. 7 meter dyb, samt inde i Randers Havn.

Det ferske vand fra Gudenåen, løber sammen med det salte ude fra Kattegat og derfor er saltindholdet ikke det samme i hele fjorden. Jo længere man kommer ind i fjorden, jo brakkere er vandet, og i sidste ende, helt ferskt.

Kraftige vinde fra enten øst eller vest, kan ændre en smule på, hvor langt inde eller ude vandet er enten salt eller ferskt.

Man kan læse meget mere om vandmiljøet og naturen i og omkring fjorden, på Miljøstyrelsens hjemmeside: Klik her…

Vandstanden i Randers Fjord har betydning

Uanset om man vil sejle på Randers Fjord eller fiske i den, så har vandstanden betydning. Ikke kun vandstanden, men også strømmen, som kan være kraftig. Har man ikke den tilstrækkelige motorkraft, kommer man enten meget langsomt frem eller slet ikke…

Man kan desuden kun sejle i sejlrenden eller i udkanten af den. I en jolle eller lignende, kan man komme tættere på land flere steder, men gerne med forsigtighed.

Når strømmen er indadgående løber den, når den er kraftigst ca. 2,5 knob. Er den derimod udadgående, når den alt fra 3-5 knob.

Som lystfisker, skal man tænke sig om, når man vadefisker i fjorden. Især hvis der er tale om vadefiskeri ved Udbyhøj Syd og Sækken. Er man ikke sikker på benene, skal man aldrig vade ud alene på denne fiskeplads.

Læs mere om fiskepladsen her: Udbyhøj Syd og Sækken…

Se de daglige målinger af vandstanden i Randers Fjord her: Vandstand…

Overnatning ved fjorden

Har man et ønske om at overnatte ved Randers Fjord, kan det gøres flere steder. Der er flere Bed and Breakfasts, Shelters, kroer, en campingplads og muligheder for at leje hytte m.m.

Randers Fjord Camping har primitive hytter og plads til telt, campingvogn og autocamper lige ved fjorden og Udbyhøj. Læs mere om camping og fiskeri ved fjorden her: Camping og fiskeri…

Vil man gerne sejle på fjorden, udlejer campingpladsen også joller.

Kajaksejlads på Randers Fjord

At sejle i kajak på Randers Fjord, er en oplevelse af dimensioner. Den åbne fjord – bredningerne, “siv-kanalerne”, lavvands-områderne, er alle sejlbare og flere steder fremkommelige. Man kan både se havørn og kongeørn under sejladsen, hvis man er heldig.

Fjorden egner sig både til lange ture, med stop og madpakketid på flere af fjordens øer, samt til de kortere ture. Er man til de helt gode motionsture, kan man sejle ud af fjorden i stigende vand, og tilbage i faldende.

Man kan leje havkajakker, redningsveste m.m. og booke guidede ture, samt introduktions-kurser, til denne form for sejlads ved fjorden.

Se priser og muligheder for leje af kajak ved fjorden her: Kystogfjordcenteret…

Lej en fiskeguide ved fjorden

Igennem vores side, randersfjordguiden.dk, kan man leje fjordens bedste fiskeguide. Guiden er Jari P., som er fuldtidsprofessionel lystfisker og har helt igennem styr på fjordens mange fiskearter, samt hvordan de skal fanges. Han er også forfatteren bag alle tips og tricks, artikler og fiskepladser på denne side.

Læs mere om mulighederne her: Guidede fisketure…

Fiskeguiden fisker ikke med, men er til for dig/jer ved vandet.

Rigtig god fornøjelse med Randers Fjord

Randersfjordguiden.dk

error: Content is protected !!